Zanimljivosti o jezicima - sudski prevodilac i sudski tumač

Sudski tumač, engleski jezik, Beograd.

Engleski jezik je službeni jezik u najviše država na svetu. Njime govori preko petsto miliona ljudi.

                                         
ČOVEK KOJI JE PRIČAO 100 JEZIKA

Poliglote su oduvek izazivali divljenje i poštovanje kod običnih smrtnika od kojih većina jedva poznaje jedan ili dva strana jezika, a medju najveće žive poliglote ubraja se Ziad Fazah Liberijac koji govori ukupno 59 jezika. Njegovo znanje bilo je testirano na televiziji, ali nije potpuno jasno koliko dobro poznaje neke od jezika uključenih u njegov rekord jer je bilo nemoguće proveriti.


   John Bowring
    John Bowring
Ipak, njegovo poznavanje jezika je prava sitnica u poredjenju s nekim poliglotama koji su živeli u prošlosti. Kardinal Giuseppe Caspar Mezzofanti, rodjen 1774. godine, pričao je 78 jezika. Arapski učitelj iz 10. veka Al-Farabi pričao je 70 jezika. Nemac Hans Conon von der Gabelentz, rodjen 1807. godine, istražio je i objavio gramatike za 80 različitih svetskih jezika.
Najveći rekord medju poliglotama sigurno drži John Bowring koji je bio guverner Hong Konga od 1854. do 1859. godine. On je razumeo čak 200 različitih jezika, a mogao ih je s lakoćom pričati više od 100. Bowring je sigurno bio sposobniji čak i od današnjeg Google Translate-a, koji poznaje samo 71 strani jezik.

Prevodilačka Agencija Popović sa stalno zaposlenim sudskim tumačima i prevodiocima  nudi širok spektar prevodilačkih usluga u svim oblastima. Pored prevodjenja engleskog jezika možete nam se obratiti za prevodjenje i sudsko tumačenje za većinu svetskih jezika. Strogo vodimo računa da prevodi budu stručno, precizno i razumljivo prevedeni u duhu jezika i terminologije. S tim ciljem za zaposlene biramo isključivo iskusne prevodioce za koje smo sigurni da će ispuniti željene rokove i visoka očekivanja naših klijenata. Naši zaposleni imaju iskustvo i izvrsno znanje jezika, a pritom ostvaruju maksimalan učinak potpunim razumevanjem materije koja se prevodi.
Uspešno držimo vodeću poziciju kada je u pitanju prevodjenje svih vrsta dokumenata. Tu smo da uspostavimo zajedničku komunikaciju, jer mi govorimo vašim jezikom. Želja nam je da se predstavite celom svetu u najboljem svetlu i pokažite profesionalnost uz našu malu pomoć kako u privatnom tako i u poslovnom poduhvatu.
Mi Vam garantujemo kvalitet i stručnost ponudjene usluge, strogo pridržavanja dogovorenih rokova, niske cene naših usluga uz zaštitu privatnosti odnosno poverljivost vaših ličnih i poslovnih informacija, profesionalan odnos prema poslu i veoma korektan i poslovan odnos.
Srdačan pozdrav, Prevodilačka agencija Popović